28 اردیبهشت 1394 - 11:43 شناسه خبر: 2818 نسخه چاپی

نهاوندیان:

اصلاح نظام مالی در فصل جدید اقتصادی یک پیش‌شرط جدی است

اصلاح نظام مالی در فصل جدید اقتصادی یک پیش‌شرط جدی است نهاوندیان:
 رییس دفتر رییس جمهور با تاکید بر این‌که در دوران جدید اقتصادی باید نقش بخش خصوصی و بخش دولتی بازنگری شود، عنوان کرد: دولت و بخش خصوصی باید ...

 رییس دفتر رییس جمهور با تاکید بر این‌که در دوران جدید اقتصادی باید نقش بخش خصوصی و بخش دولتی بازنگری شود، عنوان کرد: دولت و بخش خصوصی باید برای فضای جدید اقتصادی آمادگی داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، محمد نهاوندیان امروز (دوشنبه) در همایش همدلی، همزبانی، رونق اقتصادی و اشتغال که در اتاق بازرگانی برگزار شد، در سخنانی درباره ضرورت‌های بخش خصوصی و چگونگی تعامل بخش خصوصی و دولتی اظهار کرد: امیدوارم این فصل جدید بتواند بخش خصوصی را کنار هم جمع کند و برای ملت ایران راهگشا باشد. من از دکتر طیب‌نیا و همچنین اتاق بازرگانی ایران تشکر می‌کنم که به این موضوع مهم در این همایش پرداخته می‌شود.

وی افزود: موضوعات مختلف این همایش نشانگر فکر دقیق و جامع‌نگری در این همایش است به گونه‌ای که از شعار فاصله گرفته شده و به مسائل جدی اقتصاد کشور پرداخته شده است.

رییس دفتر رییس جمهور ادامه داد: برای همدلی و همزبانی راهی به جز گفت‌وگو وجود ندارد به این معنی که برای وحدت در عمل راهی جز گفت‌وگو نیست، چرا که اطلاعات و تحلیل‌های افراد مختلف است. اگر می‌خواهیم به عمل واحد برسیم راهی جز گفت‌وگو در جامعه آزاد وجود ندارد. ما باید مرتبا فرهنگ گفت‌وگو را گسترش دهیم.

نهاوندیان با بیان این‌که برگزاری این همایش در این زمان معنای خاصی برای اقتصاد ایران خواهد داشت، ادامه داد: اقتصاد ما در حال حاضر در آستانه بخش جدیدی است به این دلیل که در این مرحله ما در حال تدوین برنامه‌ی ششم هستیم. دولت جدید با نگاه جدید به اقتصاد سمت‌وسوی تازه را برای اقتصاد کشور در نظر دارد. باید برنامه ششم به گونه‌ای تدوین شود که درجه تحقق آن بالا باشد و حرف‌هایی زده نشود که امکان تحقق آن وجود نداشته باشد و حتی عکس آنها اتفاق بیفتد، چرا که در گذشته شاهد بوده‌ایم می‌توان از رشد اقتصادی هشت درصد صحبت کرد، اما به منفی 6.8 درصد رسید و می‌شود از کم کردن فشار سخن گفت اما تورم به حدود 40 درصد برسد.

وی ادامه داد: این‌که ما دنبال برنامه‌ای باشیم که تحقق پیدا کند شرایطی لازم دارد. شرط اصلی آن گفت‌وگو است گفت‌وگو میان بخش دولتی و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی. ما باید در نقش دولت و نقش بخش خصوصی بازنگری کنیم. اگر می‌خواهیم دولت تنها نظارت‌کننده باشد و بخش خصوصی مدیریت امور را در دست گیرد، باید آنچه را در برنامه در نظر بگیریم که امکان تحقق آن وجود داشته باشد به گونه‌ای که فعالان اقتصادی در تحقق این برنامه مشارکت داشته باشند.

رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به مذاکرات ایران با گروه 1+5 در مورد مساله هسته‌ای اظهار کرد: قرار است در عصر جدیدی وارد تعامل سازنده با جهان شویم. حاصل مقاومت قهرمانه مردم در مساله‌ی هسته‌ای باعث شد که قدرت‌های جهانی به دنبال رسیدن به توافق با ایران باشند. توافقی که در عین حفظ اصول کشور امکان تعامل سازنده با جهان را فراهم می‌کند. از این جهت دولت و بخش خصوصی باید برای این فضای جدید آمادگی داشته باشند.

نهاوندیان ادامه داد: در حال حاضر طرف‌های تجاری ما در شرکت‌ها به مذاکره‌کنندگان خود این پیام را می‌دهند که حاصل این توافق باید جملات روشن و بی‌ابهام باشد. هیات‌های متعددی که به ایران آمده‌اند و بازخورد گزارش‌های آنها را داده‌ایم باید اطمینان حاصل کنند که رفع تحریم‌ها با کلمات بسیار روشن و بی‌ابهام و با تامین زمینه‌های همکاری فنی، فناوری، تامین مالی و مشارکت در حوزه‌های مختلف باشد.

وی تصریح کرد: قوت مذاکرات ما دو چیز بود یکی انسجام ملی که باید در تمام مراحل حفظ شود. اگر کسانی در این روند بذر تردید ایجاد کنند و تفسیر‌های ناامید‌کننده پخش کنند و باعث شوند در انسجام ملی خللی وارد شود آن زمان مطمئن باشند که به توفیقات ملت ایران لطمه زده‌اند.

رییس دفتر رییس جمهور اضافه کرد: قوت دوم این مذاکرات از مقاومت ملت ایران حاصل شد. این‌که با تدبیر می‌شود در شرایط تحریم، تورم را 25 درصد کاهش داد و همچنین از رکود خارج شد. این پیامی بود که باعث شد طرف مقابل به این نتیجه برسد که نباید راه‌ قبلی خود را ادامه دهد.

نهاوندیان در بخش دیگری از صحبت‌هایش به اقتصاد رقابتی پرداخت و عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر میراث یک اقتصاد کم‌رقابتی را با خود به همراه داریم و در خیلی از جاها انحصار دولتی وجود دارد من تعجب می‌کنم از برخی دوستان که در بسیاری از بازارهای ما که فضای انحصاری وجود دارد، توصیه‌های متناسب با بازار‌های رقابتی را مطرح می‌کنند. ما در بازار‌های مالی و بازار‌های کالا شاهد چنین وضعیت انحصاری هستیم. ما وقتی قدرت چانه‌زنی را متعدد کنیم امکان چانه‌زنی وجود خواهد داشت. اصلاح نظام مالی ما در فصل جدید اقتصادی یک پیش شرط جدی است.

وی افزود: در تمام برنامه‌های گذشته ما تاکید بر روی برنامه‌های نفتی است ما باید به دنبال منابع جدیدی باشیم و اگر هم خواستیم از درآمدهای نفتی استفاده کنیم، در قالب صندوق توسعه ملی از آن استفاده کنیم. واقعا باید آنچه که حاصل درآمدهای نفتی‌مان است را به منبع تامین مالی برای بخش خصوصی تبدیل کنیم.

رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: بعضی‌ها فکر می‌کنند رفع تحریم‌ها به این معنی است که قرار است واردات بیشتر شود، اما رفع تحریم‌ها به معنی رفع موانع برای صادرات نفتی و غیرنفتی کشور است که البته برای این کار نیازمند طراحی هستیم.

نهاوندیان افزود: باید نگاه بغض‌آلود و خصمانه‌ای که بین بخش دولتی و بخش خصوصی وجود داشته است جای خود را به همگرایی بدهد. این همگرایی زمانی شکل می‌گیرد که وقتی طرح‌ اقتصادی را دنبال می‌کنیم به ابعاد اجتماعی آن توجه کنیم. باید این جامعه‌نگری را در طرح‌های اقتصادی داشته باشیم. همچنین در توسعه اقتصادی و رشد شتابان باید اخلاق کسب‌وکار مورد توجه قرار بگیرد.

 

منبع: ایسنا